concept
" praxis groen "

'De aarde behouden voor de volgende generaties, door elke dag een kleine stap te maken’. Dit is waar Praxis voor staat op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik haak hier op aan, met mijn concept neemt Praxis de eerste stappen richting een duurzame bouwmarkt. Dit gaan ze doen door een systeem op te zetten waarbij je oud gereedschap  kunt en je overgebleven materialen kunt inruilen tegen een plant. Hiermee creëert Praxis de benodigde onderscheidende factor en zijn de eerste stappen richting een duurzame bouwmarkt én een duurzame wereld gezet.
*fictief concept in opdracht van academie artemis​​​​​​​
concept & styling: michelle kluit  fotografie: bart klouwen
ruimte
De ruimte zal een een pop-up paviljoen worden. Deze pop-up ruimte wordt ter promotie van het nieuwe Praxis concept in de stedelijke winkelgebieden neergezet. Hier kan men oud gereedschap en materiaal inleveren ter recycling en in ruil daarvoor krijgen ze een plant terug. Met het ingeleverde gereedschap wordt in samenwerking met de organisatie Gered Gereedschap aan projecten in ontwikkelingslanden gewerkt. ​​​​​​​
zones
De ruimte bestaat uit verschillende zones. Zone 1 is de gereedschaps afgifte, hier kunnen mensen hun oude gereedschap en materiaal inleveren welke in grote bakken achter de balie worden opgeborgen. Naast de gereedschaps afgifte bevindt zich de zone 2, de plant zone. Hier staan alle planten opgesteld die de mensen krijgen wanneer ze iets inleveren. De wand is bekleed met bladeren en in het midden hangt een groot scherm waarop de Praxis film wordt afgespeeld. In het midden van de ruimte bevindt zich de informatie zone. Hier staan mensen van de Praxis om informatie te geven over het concept. Tot slot is er de laatste zone, de verhalen zone. Hier worden middels een abstracte installatie van kartonnen verzendkokers verhalen verteld over de voorgaande projecten van gered gereedschap.
Back to Top