concept
"de- & regrow"

Er lijkt een toenemende ontevredenheid te ontstaan onder de mensen die veel binding hebben met materiële zaken. Veel is niet genoeg.. en prachtig is beter dan mooi..​​​​​​​
Ik vind dat we terug moeten gaan naar de basis, meer waardering voor natuur en oorsprong. Mijn concept gaat over "degrowing the bullshit and regrowing nature". Hierbij ben ik op zoek naar de verbinding tussen jezelf en de natuur. Ik wil rust en bewustzijn creëren met de natuur als inspiratiebron. Een organisch pallet aan kleuren en materialen, in een eenvoudige context geplaatst.
*fictief concept in opdracht van academie artemis

the coat
De collectie bestaat uit 1 jas met 8 verschillende lagen die je als het ware kan "afpellen". Van dik naar dun. Door de verschillende lagen tot je bij de kern komt, jezelf. Hoe dichter bij de kern, hoe minder details, hoe minder stof.
the labyrinth
De collectie zal worden gepresenteerd in Hudson's Bay. De ruimte bestaat uit verschillende lagen, die je hoe verder je komt je steeds dichter naar de natuur brengen. De kern. Jezelf. Gaande weg door de lagen van het labyrinth, kom je langs de verschillende lagen van de jas. Deze neem je met je mee tot het midden van het labyrinth. Hier kom je in een spiegelruimte waar je jezelf ziet met "the coat".
the book
Back to Top